Home DJ DJ Effecten

DJ Effecten


show #:
dynamische effectprocessor (Korg)

Korg Mini Kaoss Pad 2S

dynamische effectprocessor

De nieuwe Korg Mini Kaoss Pad 2S dynamische effectprocessor lijkt op de Mini Kaoss Pad 2, maar heeft als toevoeging de 'S'; een sampler! Je kunt dus nu je eigen samples (WAV/MP3) op een microSD/microSDHC plaatsen waarop je ze met de Mini Kaoss Pad 2S afspeelt. Eventueel neemt je bijvoorbeeld je eigen stem op met de ingebouwde microfoon, om deze als sample te gebruiken.

Je kunt vervolgens je performance opnemen als audio. Aangezien dit apparaat ook op twee AA-batterijen werkt kunt u de Mini Kaoss Pad 2S overal gebruiken; in de trein, in het park..

Uiteraard kunt je deze samples voorzien van de vele controleerbare Kaoss-effecten en bepaal je de afspeelsnelheid en het startpunt (cuepoint). Er zijn verschillende afspeelmethode zoals 'one shot', 'gate' en 'loop'. Let op: Een voedingsadapter wordt niet standaard meegeleverd, wel zitten er twee batterijen bij. Ook een microSD-kaartje is optioneel.

- Dynamische effectprocessor
- Ingebouwde sampler/sampler-player
- Bediening via touchpads
- Overzichtelijk display
- Compact, past in de palm van uw hand
- Goede klankkwaliteit
- Ideaal voor DJ's en voice artists/beatboxers
- Aantal effect-presets: 100
- Signaalkwaliteit sampler: 48 kHz/24 bit
- Input: stereo mini-jack 3.5 mm
- Output: mini-jack 3.5 mm
- Ingebouwde microfoon
- Ingebouwde speaker
- Dataopslag: microSD (512 MB - 2 GB), microSDHC (tot 16 GB)
- Voeding: meegeleverde AA-batterijen (2x), optionele AC adapter (DC 4.5V)
- Gebruiksduur batterijen: +/- 5 uur (nickel-metal hybride), met power saving-mode
- Afmetingen: 76 x 128 x 25 mm
- Gewicht: 100 gr (exclusief batterijen)

Leverbaar binnen 5 werkdagen.
€ 145.00

Een veelzijdige effecten/sample box  (Pioneer)

Pioneer RMX-500 remix station

Een veelzijdige effecten/sample box

Leverbaar in 4 tot 8 weken.
€ 325.00

Remix Station (Pioneer)

Pioneer RMX-1000

Remix Station

De Pioneer RMX-1000 is een veelzijdige effecten/sample box die een aantal features van bekende andere producten heeft zoals de isolators van de DJM-2000, een vergrote versie van de x-pad van de DJM-900nexus en het effecten chainen van de EFX-1000.

Isolators
Het meest in het oog springen de grote Isolator knoppen, de isolators kunnen nu ook gecombineerd worden met effecten, de curve/q-factor kan ingesteld worden met de setup utility en opgeslagen worden op een SD kaart als User Setting.

Remixbox de Setup Utility
Met Remixbox, zoals deze setup utility heet, kan met een computer veel aanpassingen gemaakt worden, deze setup (de User Setting) en eventueel samples worden op een SD kaart opgeslagen en kunnen zo op iedere RMX worden ingelezen. Zo kun je parameters aanpassen voor de effecten (bijv. timing voor Echo, frequentie bereik voor de BPF filters etc) en het max bereik van de Isolator EQ.

Samples op de X-Pad
De RMX-1000 4x4 sample banken die standaard voorzien zijn van bekende TR-909 geluiden: Kick, Snare, Clap en een Hi-Hat. Het triggeren van de samples gebeurt met de x-pad, samples kunnen ook ge-looped worden en ingeladen worden van een SD kaart.

Quantized met de Beat Grid
De Samples kunnen ge-Quantized afgespeeld worden (met de beatgrid van Rekordbox) zodat de sample in sync lopen met de audio. De x-pad kan ook gebruikt worden om zelf beats te maken met de Overdub functie die eigenlijk verschillende loops stapelt.

Scene FX
Dit is het beat-synced effecten deel, waarbij de effecten in 2 groepen zijn ingedeeld (rode/blauwe kleur knoppen) zodat effecten voor de opbouw en breakdown gescheiden zijn. De centrale knop dient voor de dry/wet verhouding en gaat na 100% door en voegt dan en pitch en intensitie toe.

Daarnaast zijn er nog 2 parameters aan te passen met draaiknoppen (sub parameters), deze voegen Resonance en Time toe. Die Resonance is wel diuidelijk, maar Time is lastig te verwoorden, die moet je eigenlijk horen.

Release FX
De EFX-1000 style switch rechts naast de Scene FX is de elegante manier met 3 instellingen om de opgebouwde effecten te beeindigen. De switch schakelt de effecten uit of doet dit in combinatie met de gekozen Release FX.

RMX-1000 VST en AU plugin
Met de RMX wordt een VST/AU plugin meegeleverd die in je DAW software gebruikt kan worden en, indien aangesloten, bedient kan worden met de RMX-1000.

Specificaties :

nputs RCA x 1 - 6.3 mm jack x 1
Outputs RCA x 1 - 6.3 mm jack x 1
Other ports USB B port x 1
Sampling rate 48 kHz
A/D and D/A converter 24 bit
Frequency response 20 Hz – 20 kHz
Total harmonic distortion Max. 0.005%
S/N ratio 102 dB
Head room 20 dB
Software remixboxTM, RMX-1000 Plug-in
External dimensions
(W x D x H) 334 x 157 x 57 mm
Mass 1.3 kg


Leverbaar in 4 tot 8 weken.
€ 699.00


DJ Effecten