Home Occasions The Valve 2/50 Head + 2x Orange PPC112 Cabinet Occasion

Occasions

The Valve 2/50 Head + 2x Orange PPC112 Cabinet Occasion

Complete set van top met cabinetten, inclusief zware maathoezen en accesoires
Article nr.: 62583
Complete set van top met cabinetten, inclusief zware maathoezen en accesoires
Op voorraad: Levertijd maximaal 3 werkdagen!
Waranty period: 3 maanden

€ 1,200.00
Order


Gratis Verzending!

The Valve
The Valve
The Valve

Product information

Zeer mooie amp van het Italiaanse merk The Valve die we met recht een "workin' mans boutique amp" mogen noemen. De 2/50 is een volledig buizenversterker met twee volledig gescheiden pre-amp kanalen -clean en overdrive- en een prachtige traditionele, analoge verengalm. De klasse A/B eindtrap is voorzien van EL34 buizen en levert zo'n 45 watt. Aan de achterzijde van de versterker vinden we de mogelijkheden voor het aansluiten van de speaker(s) (4-16 ohm), een effectloop (schakelbaar tussen parallel met mix naar serieel!), de aansluiting van de meegeleverde footswitch (kanalen en reverb), een master-resonance (speaker damping) en -presence en een schakelaar tussen fullpower (penthode) of harmonics (triode).

The Valve heeft met dit type wat ons betreft de spijker helemaal raak geslagen; een degelijke, complete amp met precies dé features die je wil van een allround versterker en toch een klassiek karakter heeft. Het clean laat zich makkelijk meten met wat veel gitaristen zoeken bij Fender; helder, krachtig en breedbandig. De springreverb is klassiek gevoiced en heeft een groot bereik van subtiel naar "zeiknat". Het clean kanaal heeft daarmee echt het bereik van "warm funky" naar "Dick Dale surf".
Het overdrive kanaal heeft een al evengroot breed bereik; van mooi korrelig naar vet high gain. Het is met name op dit kanaal waarbij de resonance functie grote invloed uitoefend op het laagresponse en daarmee het karakter drastisch veranderd van vintage naar modern. Denk bij de sound van dit overdrive kanaal aan Soldano Hot Rod, Koch Twintone of zelfs een beetje Mesa Boogie Lone Star.

Als kers op de taart ziet deze The Valve amp er ook nog eens fantastisch uit en verkeerd dit gebruikte model in een absolute nieuwstaat. Echt een waanzinnige amp!

Deze amp wordt uitsluitend in combinatie met twee Orange PPC112 1x12" cabinetten verkocht. Beide uitgevoerd met een Celestion Vintage 30 speaker. Verder wordt de set geleverd met een zware custom gemaakte hoezenset van het inmiddels bekende versterkerhoezen.nl en speakerkabels.

Let op; geen verzending van deze set mogelijk! Uitsluitend af te halen bij ons in de showroom.