Home Occasions Roland VK-8M Occasion

Occasions

Roland VK-8M Occasion

Organ Module
Article nr.: 45010
Organ Module
Snel leverbaar binnen 4 werkdagen.
Waranty period: 3 maanden

€ 575.00
Order


Gratis Verzending!

2

Product information

De Roland VK-8M Organ Module is een handige desktopmodule met de weergaloze “Virtual Tone- Wheel”-orgelsound van Roland, negen harmonic bars en houten zijpanelen (lekker retro!). COSM® Amplifier en Rotary Speaker Modeling zorgen voor een nóg realistischere weergave, terwijl een audio-ingang in combinatie met de Active Expression-functie toelaat om externe geluiden in en uit te faden. Dankzij de VK-8M staat je orgelsound nu als een huis, terwijl het om een compact “bakkie” gaat.

• Desktop-orgelmodule met de “Virtual Tone- Wheel”-sound van de o.a. de VK-8.
• 9 harmonic bars voor uiterst realistische orgelgeluiden.
• 4 COSM Amp-types met oversturing plus Rotary Speaker Modeling en Reverb.
• Line-ingang voor het in-/uitfaden van een extern geluid via Active Expression en een optioneel zwelpedaal.
• Lichtgevoelige D Beam met LED in verschillende kleuren (verschillende sjablonen) voor een expressieve realtimecontrole.
• 36 registratiegeheugens voor de opslag van je eigen geluiden.
• Prachtige houten zijpanelen.
• Optionele houder voor het monteren op een stand.

Het hart van de succesvolle VK-8
Sinds de introductie van de VK-8 Combo Organ is Roland een vaste waarde geworden in orgelmiddens – dankzij een bijzonder natuurlijke en authentieke orgelsound. Nu is deze Virtual ToneWheel-technologie in een compacte behuizing beschikbaar. De naam: VK-8M. Met de nieuwe COSM Amp Modeling, negen harmonic bars en een eenvoudige bediening via knoppen levert de VK-8M buitengewone orgelgeluiden af. Bovendien heb je een intuïtieve en omvattende controle over je sound. Hij bevat zelfs een aantal gespecialiseerde parameters, zoals Leakage Level (overspraak) en Rotary-snelheid.

COSM Amp Modeling
Het geluid van de VK-8M staat op zich al als een huis, maar wordt nóg realistischer dankzij COSM Amp Modeling. Kies uit vier verschillende versterkertypes om voor elke gelegenheid over de juiste sound te beschikken, van gospel tot zwaar overstuurde rock. In dit verband verdient het nieuw ontwikkelde COSM Amp Type IV trouwens een speciale vermelding voor een uitmuntend ruige sound. De VK-8M toont nog maar eens dat je met modeling kunt doordringen tot de essentie: perfecte sounds en dito bediening.

Unieke “Active Expression”
Wie vaak live speelt, ziet meteen het nut in van de Line-ingang en de Active Expression-functie van de VK-8M. Door namelijk een EV-7 zwelpedaal aan te sluiten kun je de geluiden van een externe klankbron in- en uitfaden om je partijen van een extra dimensie te voorzien. Laat in het refrein van een ballad bv. een tapijtklank opkomen of voorzie een ritmisch nummer van groovende koperkantjes. Dát is pas muziek.

Staat live zijn mannetje
Ook de VK-8M is voorzien van een D Beam-controller. Deze infrarood-controller licht in verschillende kleuren op, naar gelang de positie van je hand, wat visueel indruk maakt, terwijl je bv. de snelheid van het Rotary-effect met een handbeweging wijzigt of de motor gewoon kunt stoppen. Je eigen sounds kun je opslaan in één van de 36 geheugens.