Home Toetsen Geluidsmodules - Drumcomputers Roland TB-3 - Aktie!

Roland TB-3 - Aktie!

bas synthesizer
Article nr.: 57464
bas synthesizer
Op voorraad: Levertijd maximaal 3 werkdagen!
Waranty period: 3 maanden

€ 229.00
Order


Gratis Verzending!

Roland TB-3
Roland TB-3

Product information

De magic van de TB-303 met nieuwe klanken en moderne, speelklare functies

De nieuwe TB-3 Touch Bassline, gebaseerd op de erg invloedrijke TB-303, is een gebruiksklare bassynth met een uiterst authentieke klank en een intuïtieve bediening die gewoon vraagt om er op te spelen. De TB-3 herbergt het onmiskenbare karakter van zijn voorganger, in een modern jasje gestoken met een drukgevoelige touch pad die zowel spelen als programmeren een puur plezier maakt.

Net als het origineel

• Zorgvuldig opgebouwd met een ongerept apparaat, originele spec sheets en archiefdata
• ACB-technologie modelleert elke component en ieder aspect van de originele TB-303 klank
• Getrouwe reproductie van de originele zaagtand- en blokgolfvormen van de oscillator
• Elementen die de TB-303 karakteriseren, zoals attack, slide en tie werden volledig gereproduceerd, inclusief hun onderlinge interactie
• Authentieke filterwerking met vlotte respons en authentieke klank

De TB...geëvolueerd

• Drukgevoelige Touch Pad
• 134 innemende klanken, waaronder de originele TB-303 klanken en nieuwe, met 4 oscillators en effecten bewerkte bassen, leads en geluidseffecten
• Speciale Tempo control met Shuffle en Tap Tempo
Bedien de interne effecten met vlotte, responsieve knoppen
LED display met 3 karakters van 7 segmenten
Naadloos omschakelen tussen patronen maken en spelen
16-step indicator licht op als hulp bij aanmaak patronen
Pattern support tot 32 stappen
Gemakkelijke toegang tot Shuffle control voor ‘groovy’ baslijnen
Manueel stappen invoeren of in realtime opnemen op de Touch Pad
Step Count wijzigen tijdens weergave om lengte van frasen te veranderen
Willekeurige aanmaak en wijziging van patronen
Patronen kopiëren
De lijn loopt door
Niemand had kunnen vermoeden wat er in de Dance-wereld zou gebeuren toen de nu legendarische Roland TB-303 in de armen viel van enkele vindingrijke muzikanten aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Sinds de jaren ’80 is de TB-303 niet weg te denken uit de elektronische muziek. Zijn klank definieerde de Acid House en sindsdien was hij het belangrijkste instrument in een reeks grensverleggende elektronische dance tracks. Hij heeft niet alleen gediend om songs te componeren, maar er werden ook songs over hem geschreven. De release van de TB-303 werd zelfs omschreven als een van de sleutelmomenten in de geschiedenis van de dance-muziek. Niet slecht voor zo’n klein zilveren bakje.

De klank
De in 1981 gelanceerde TB-303 blijft een onmisbare bassynth voor dance-muziek. We hebben de circuits van de TB-303 stuk voor stuk nauwgezet geanalyseerd, tot op het niveau van het individuele circuit.
Door middel van de Analog Circuit Behavior-technologie hebben we zowel de zaagtand- en blokgolfoscillators als de -18dB/octaafladder laagdoorlaatfilter van de originele TB-303 volledig gereproduceerd, met dat onmiskenbare cutoff- en resonantiekarakter.

Naast de getrouwe reproductie van klassieke TB-klanken bevat de TB-3 nog vele ‘levende en ademende klanken. Sprankelende synthbassen, harde distortionbassen, trippy delayklanken en drippy effecten. Ze zijn er allemaal – en nog meer.

Het gevoel
Een TB-baslijn klinkt niet alleen uniek, maar ze heeft ook haar eigen typische gevoel. De TB pulseert. Hij draait. Hij bubbelt en druppelt. Daarom hebben we zo hard gewerkt aan de natuurgetrouwe reproductie van het Accent-, Slide- en Step Sequencer-gedrag van het originele apparaat. Maar onze visie ging verder dan een gewone reproductie. Om eerlijk te zijn: de step entry op de originele TB-303 was moeilijk te gebruiken, het klavier was moeilijk te bespelen, en voor de Shuffle-functies moest je speciale manoeuvers uitvoeren. Dus hebben we geëxperimenteerd met verschillende prototypes in onze missie om de optimale TB-interface te ontwerpen.

Touch Pad
De nieuwe TB-3 is uitgerust met een fel verlichte, groen-rode, drukgevoelige touch pad waarmee je naadloos patronen creëert en tijdens het spelen in interactie treedt met het apparaat. Naast de toonhoogte en het volume kan je ook de filters regelen en zelfs de modulatie aansturen door gewoon met je vinger op de pad te drukken. Het klavier is ook heel eenvoudig te bespelen.

• Envelope modulation en decay kunnen met één vinger worden aangestuurd
• Patronen wisselen, transponeren en patronen aan elkaar rijgen met enkele vingerbewegingen
• Intern gepartitioneerd op klavierintervallen zodat je gemakkelijk en natuurlijk in realtime kunt spelen
• XY PLAY (X: Continue toonhoogteverandering, Y: Volume, Druk op pad: Modulatie)

Step Sequencer
De geëvolueerde Step Sequencer van de TB-3 is supereenvoudig te gebruiken en je kunt naadloos switchen tussen patronen aanmaken en spelen. Natuurlijk, een aantrekkelijk aspect van de originele TB-303 was dat hij soms onbedoelde geluiden genereerde terwijl de gebruiker complexe en cryptische handelingen uitvoerde om patronen aan te maken. Om dat element van toeval en ontdekking te laten meespelen, kan de TB-3 automatisch patronen genereren en willekeurig patronen wijzigen.

Scatter
De Scatter-functie van de TB-3 bevat slicing, reverse, gating en andere effecten, waarmee je in een oogwenk variaties, stutters en glitches creëert waar je normaal uren werk mee zou hebben in een DAW. Complexe, stapsgewijze functies kan je gemakkelijk triggeren met de Touch Pad en één enkele vinger. Met 8 verschillende types van Scatter-variaties en 10 Scatter Depth-niveaus – allemaal in realtime en perfect gesynchroniseerd aan te sturen – hou je het geheel leuk en luchtig.